Neem contact met ons op:
+31 020 240 38 10

Bezoek/toeristenvisum

Gezinsherenigingvkv

vinkje Transparant

vinkje Betrouwbaar

vinkje Begrip

vinkje Gecertificeerd

Heb ik een visum nodig als ik een bezoek wil brengen aan mijn familie?

Vreemdelingen die voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen naar Nederland willen reizen hebben een visum nodig, afhankelijk van land van herkomst. Het aanvragen van dit visum duurt vaak lang. U kunt uw aanvraag maximaal drie maanden van te voren indienen.

Ons advies: vraag uw visum zo vroeg mogelijk aan. Dan is er nog genoeg tijd voor een eventuele bezwaarprocedure.

Voorwaarden VKV (bezoek/toeristenvisum)

Wat is een visum?

Een visum is letterlijk een sticker op uw reisdocument dat door de Nederlandse vertegenwoordiging in het land van herkomst aangebracht wordt. Een bewijs dat er geen bezwaar is om u voor een kort verblijf te verwelkomen in Nederland.

Wat houdt het ontmoedigingsbeleid in?

Nederland hanteert een ontmoedigingsbeleid als het gaat om het verlenen van een visum. Dit houdt in dat de Nederlandse ambassade bijna elke aanvraag afwijst. De enige manier om dan nog een visum te krijgen is door bezwaar te maken. Hierdoor vallen er veel aanvragen af omdat een bezwaarprocedure te veel tijd kost of omdat u bent ontmoedigd door de afwijzing.

Hoe werkt een bezwaarprocedure VKV (bezoekvisum)

U kunt bij een afwijzing binnen vier weken na datum van bekendmaking van de beslissing bezwaar maken. Daar moet u opnieuw stukken voor inleveren.

  • kopie afwijzende beslissing
  • kopie paspoort van de aanvrager
  • kopie paspoort van de garantsteller/uitnodiger
  • kopie arbeidsovereenkomst
  • kopie salarisspecificaties van afgelopen 3 maanden van de garantsteller.

U maakt bezwaar bij de Minister van Buitenlandse Zaken. Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag bij.

Wat kan ik doen om succes te behalen?

Dien uw aanvraag op tijd in. Laat ons voor uw aanvraag controleren. Een stukje zekerheid in een onzekere tijd. Wij hebben een goede reputatie bij de IND. Wanneer u ons uw aanvraag laat indienen wil dat de procedure nog wel eens positief beïnvloeden.

Voor een gratis inloopspreekuur (maximaal 15 minuten) kunt u een afspraak maken.

Bel-nu