Neem contact met ons op:
+31 020 240 38 10

Naturalisatie

naturalisatie

vinkje Betrouwbaar

vinkje Inlevingsvermogen

vinkje Een goede reputatie bij de IND

vinkje Betrokken

U wilt Nederlander worden. Zorgvuldigheid bij de aanvraagprocedure naturalisatie is belangrijk voor een succesvolle aanvraag. Als u 3 tot 5 jaar in Nederland woont met een verblijfsvergunning komt u in aanmerking voor naturalisatie. Het IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) moet hiervoor goedkeuring geven. Uw aanvraag voor naturalisatie moet u indienen bij de gemeente waar u woont.

Wat is het verschil tussen naturalisatie en optie?

Dit zijn procedureverschillen. In een aantal gevallen kunt u Nederlander worden door een verklaring af te leggen. Dit wordt optie genoemd, een eenvoudige en snelle manier om de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen, bijvoorbeeld indien u 3 jaar getrouwd bent met een Nederlander en 15 jaar in Nederland woonachtig bent. Neem contact met ons op om te kijken of u voor deze versnelde procedure in aanmerking komt.

Ik wil mijn aanvraag zo snel mogelijk indienen, het kan maar onder de aandacht zijn, toch?

Het is beter om uw aanvraag voor naturalisatie zorgvuldig en secuur voor te bereiden. Fouten zijn tijdens een bezwaarprocedure moeilijk te weerleggen. Een goede onderbouwing is belangrijk. Wij willen graag samen met u bekijken of uw aanvraag compleet is en of aan alle eisen is voldaan.

Ik heb geen geld voor een advocaat, wat nu?

Als u ons inschakelt zult u kosten besparen. Een aanvraag opnieuw indienen bij de gemeente kost rond 900 euro. Dat is veel meer dan het voorbereiden van een goed onderbouwde en zorgvuldige aanvraag. Door onze jarenlange ervaring en het menselijke karakter garanderen wij u, dat u bij ons in goede handen bent.

Bekijk onze tarieven

Voor een gratis inloopspreekuur (maximaal 15 minuten) kunt u een afspraak maken.

Bel-nu